Голова МВС України, як раніше і заявляв, не планує проводити поспішні кадрові зміни у відомстві

Вчора в деяких інтернет-виданнях була розповсюджена інформація, що нібито Віталій Захарченко готує низку кадрових змін в центральному апараті МВС України, зокрема, мова йшла про нібито звільнення першого заступника Міністра внутрішніх справ України Сергія Попкова та заступника Міністра внутрішніх справ України Сергія Черних.

Як повідомила прес-секретар Міністра внутрішніх справ України Ірина Шинкаренко, Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко не збирається робити поспішних кадрових звільнень, а його заступники будуть звільнені згідно норм чинного законодавства. Так, відповідно до Закону України «Про центральні органи виконавчої влади», у разі звільнення Міністра перший заступник Міністра та заступник Міністра звільняються з посад Президентом України.

Призначаються перший заступник та заступник Міністра теж Президентом України за поданням Прем’єр-Міністра. Прем’єр-Міністр України вносить на розгляд Президента України подання про призначення на посади першого заступника та заступника міністра відповідно до пропозицій відповідного міністра.

Тому згідно чинного законодавства Сергій Попков та Сергій Черних можуть бути звільнені з посад лише після указу Президента України.

УЗГ МВС України

You may also like...