Інформація ДАІ м. Києва на 22.11.2011

За 21 листопада 2011 року співробітниками ДАІ було виявлено 606 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 229; створення аварійної ситуації – 1, порушення ПДР пішоходами – 9.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за добу виявлено 35 порушень. З початку року за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 6821 рішення, у 2614 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За добу зареєстровано 3 ДТП в яких 1 особа загинула та 2 отримали травми.
 
Незаконні заволодіння автотранспортом: Дніпровський р-н а/м «КАМАЗ», д/н АА0447ІО, 1987 р.в., оранжевий; Голосіївський р-н а/м «Шкода Октавія», д/н АА5210ЕЕ, 2007 р.в., чорний; Деснянський р-н а/м «ВАЗ-2107», д/н 57445КН, 1989 р.в., бежевий.
Інспекторами ДАІ виявлені 5 автомобілів («Фольксваген Т-5», «Пежо-206», «ГАЗ-3302», «Тойота Прадо» та «Деу Ланос»), які знаходились у розшуку.
 
За добу до райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 1 особу, підробку водійських документів – 4; перевезення вантажу без документів – 3; хуліганство – 2.       
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, з початку року задокументовано 252 спроби дачі хабара. По цим фактам порушено 7 кримінальних справ. Наразі, районними прокуратурами столиці розглядаються 37 відповідних справ.  
 
В столиці триває операція «Небезпечний вантаж». З метою запобігання надзвичайним подіям та посилення контролю за дорожнім перевезенням небезпечних вантажів столична Державтоінспекція з 1 листопада проводить комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Небезпечний, великогабаритний та великоваговий вантаж», який триватиме до 2 грудня поточного року. Дана операція спрямована на перевірку дотримання вимог Правил дорожнього руху суб’єктами перевезення зазначених вантажів.
В період з 10 по 25 листопада поточного року на території міста Києва проводиться операція «Залізничний переїзд». Інспектори ДАІ проведуть профілактичні бесіди в автогосподарствах де роз’яснять мету та завдання проведення заходів. Організовано проведення обстежень залізничних переїздів з питань їх утримання, наявності відповідних світлофорних об’єктів, дорожніх знаків, тощо. В разі виявлення порушень посадові особи будуть притягнені до адміністративної відповідальності. Нарядами дорожньо-патрульної служби ДАІ будуть проводитись профілактичні заходи по недопущенню порушень водіями Правил переїзду через залізничні переїзди. 
 
ДАІ радить пішоходам мати на одязі світловідбиваючі елементи!
 
З настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. З початку року на столичних автошляхах сталося 788 наїздів на пішоходів, в яких 74 осіб загинуло та 780 отримали травми. Основними причинами цих автопригод є перехід в невстановленому місці, несподіваний вихід на проїжджу частину, недостатня видимість на дорогах. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити у небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити такими елементами одяг дітей.
 
Шановні учасники дорожнього руху!
 
Повідомляємо, що у зв’язку з реконструкцією теплової мережі (розпорядження КМДА від 25.08.2011 № 1515) починаючи з 17.00 год. 14.11.2011 буде перекритий рух транспорту по вул. Довнар-Запольського (від вул. Дегтярівської до вул. Білоруської). Об’їзд зазначеної ділянки пропонуємо здійснювати по вул. Якіра.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії  483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва
 

You may also like...