Фатальний шлюб

До 13 років позбавлення волі засуджено 42-річного чоловіка, який застрелив власну дружину

Зі своїм третім чоловіком 38-річна жителька одного із сіл Старокостянтинівського району познайомилася в лікарні, де навідувала хворого батька. Дідусевому товаришу по палаті сподобалась молода та хазяйновита пані, тож після виписки з лікарні він частенько приїздив до нових знайомих. Після тривалих залицянь жінка «здалася» і погодилася на переїзд в інше село. Не зупинило її й те, що майбутній чоловік уже мав судимість за нанесення тяжких тілесних ушкоджень своєму колишньому тестю. Незважаючи на це, пара навіть офіційно оформила свої стосунки.

Та, видно, не все так добре складалося в новоствореній сім’ї, бо незадовго до смерті молода жінка все частіше навідувалася до батьківської хати. Вона навіть хотіла розлучитись, але їй повідомили, що для цього потрібна згода чоловіка, який, у свою чергу, дуже гостро відреагував на таке бажання дружини. З його боку почалися страшні ревнощі та погрози.

17 квітня жінка знову приїхала до батьків, щоб у родинному колі відсвяткувати 13-річчя своєї доньки.

Та ввечері, коли всі сиділи за святковим столом, жінці почав телефонувати й погрожувати її чоловік. Близько одинадцятої години, почувши підозрілий шум, вона вийшла на подвір’я, а буквально через хвилину гості почули постріл… Куля влучила бідолашній у живіт. На жаль, отримане поранення виявилось несумісним з життям і потерпіла померла прямо на руках у старшого сина. Лікарям швидкої залишилось тільки констатувати факт смерті.

Тим часом лиходій садками й полями втікав з місця події. Обріз, який і став знаряддям вбивства, він сховав у чагарниках при дорозі. Але далеко втекти злочинцю не вдалось — до ранку, прочесавши усі сільські околиці, працівники Старокостянтинівського райвідділу міліції затримали вбивцю.

Матеріали справи розглядав Старокостянтинівський міськрайонний суд. Зловмиснику було висунуто обвинувачення за ч.1 ст.115 «Умисне вбивство», ч.1 ст.129 «Погроза вбивством» та ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. За сукупністю вчинених злочинів підсудному було призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...