В Одессі ліквідовано наркопритон

За минулий тиждень органами та підрозділами внутрішніх справ Одеської області викрито 22 факти з незаконним обігом наркотиків. За незаконні дії з наркотиками затримано 16 осіб.

Так, у ході проведення оперативних заходів працівники Білгород-Дністровського міського відділу міліції в с. Шабо затримали двох молодих людей з великою партією марихуани.

Підозрювані були затримані практично в один і той же час у різних кінцях центральної вулиці селища. Один з них, 27-річний місцевий житель, у якого при огляді особистих речей був виявлений паперовий пакунок з речовиною рослинного походження в подрібненому стані, схожою на марихуану. У другого, 16-річного мешканця сусіднього села, у сумці правоохоронці виявили 350 гр. наркотичного зілля. Вилучену речовину направлено на дослідження. Затримані пояснили, що марихуану зберігали для особистого вживання. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками статті 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

В Одесі правоохоронцями був зупинений автомобіль марки «ВАЗ-2106», під керуванням 35-річного одесита. У ході огляду його автомобілю в салоні було виявлено та вилучено пластикову пляшку із рідиною темного кольору. Міліціонери затримали чоловіка і доставили до Хмельницького відділу міліції міста Одеса. Як показала експертиза, у даній пляшці знаходилася особливо-небезпечна наркотична речовина „ацетильований опій”. Затриманий пояснив, наркотичну речовину він зберігав при собі з метою подальшого збуту. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Працівниками Приморського районного відділу міліції у ході проведення комплексного оперативного відпрацювання, у підземному переході біля залізничного вокзалу був затриманий 28-річний мешканець Саратського району, у якого в ході особистого огляду було виявлено та вилучено поліетиленовий пакет з речовиною рослинного походження зеленого кольору. Як встановили правооохоронці, чоловік не працює, раніше вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. За словами затриманого, вилучений наркотичний засіб він зберігав для особистого вживання.

Оперативниками Приморського районного відділу міліції міста Одеса в ході проведення оперативно-розшукових заходів в одній з квартир по вулиці 10-го квітня виявлено та ліквідовано наркопритон. На момент перевірки в квартирі знаходилося дві наркозалежні особи. У ході обшуку помешкання правоохоронці вилучили залишки наркотичної речовини "ширки" та інші пристрої для виготовлення і вживання наркотичних речовин в побутових умовах. Затримано й підозрюваного в організації наркопритону, ним виявився 25-річний безробітний, який винаймав квартиру у 51-річній одеситки та у її відсутність надавав помешкання для вживання наркотиків бажаючим. Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Триває слідство.

За тиждень правоохоронцями з незаконного обігу вилучено 471 гр. наркотичних засобів, у тому числі марихуани, опію, первітину та героїну. За викритими фактами порушено 18 кримінальних справ.

УБНОН ГУМВС України в Одеській області

You may also like...