Інформація ДАІ м. Києва на 31.01.2012

Як повідомили «УК» у Відділі зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва, за 30 січня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 559 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 139; порушення правил проїзду перехресть – 7, порушення ПДР пішоходами – 16, за порушення правил зупинки та стоянки – 112. Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за минулу добу виявлено 38 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 313 рішень, у 155 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За минулу добу  зареєстровано  2 ДТП (наїзди на пішоходів) в яких  двоє осіб отримали травми. Для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити у небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити такими елементами одяг дітей.
За минулу добу зареєстровано два незаконних заволодіння автотранспортом: Дарницький район а/м «Chevrolet Lacetti NF196», н.з. АА0899ЕТ, 2007 року випуску, чорний; Святошинський район а/м «ГАЗ 3302-418», н.з АА7041ІН, 2008 року випуску, білий. Прийнято міри розшуку.  

Вчора, інспекторами ДАІ Печерського району виявлено раніше викрадений автомобіль «ВАЗ 211440», яким 25 січня на вулиці Предславинській, незаконно заволоділи невстановлені особи. Того ж дня в Дарницькому районі був затриманий 33-річний киянин, який на Харьківському шосе,21 скоїв крадіжку особистих речей з автомобіля «ВАЗ-2105». Чоловіка доставили до райуправління міліції. Столична Державтоінспекція радить зберігайте авто на охороняємих стоянках та ні в якому разі не залишати цінні речі, гроші та документи в автомобілі.

Зокрема, за перевезення металобрухту без відповідних документів співробітниками ДАІ був затриманий та доставлений до райуправління міліції водій вантажівки. Також за  минулу добу до райуправлінь міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено – 1 особу, за крадіжку – 3.

Державтоінспекція столиці звертається до киян і гостей міста зважати на складні погодні умови і по можливості не виїжджати на власному автотранспорті. Якщо ж є така необхідність, то неухильно дотримуватись правил Дорожнього руху і не залишати автомобілі на узбіччі. Адже машини, які залишені на столичних вулицях, створюють перешкоди комунальним службам, котрі прибирають сніг. Подекуди снігоприбиральна техніка не може проїхати між припаркованими аби як транспортними засобами. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Нагадуємо, що штраф за стоянку в недозволених місцях складає 255 – 340 гривень.

Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. Так, за 2011 рік задокументовано 273 спроби дачі хабара. За цими фактам порушено 7 кримінальних справ. А з початку цього року вже задокументовано 4 спроби дачі хабара.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії  483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того розпочав працювати телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.

УК

 

You may also like...