Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 02.02.2012

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6522 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 200 г вибухівки та 278 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб. Вилучено 15,1 кг наркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 35 дорожньо-транспортних пригод, в яких шість осіб загинули та 44 – травмовані.

У місті Ладижині Тростянецького району Вінницької області 16 січня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови раніше судимого 38-річного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 19-річного безробітного  місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 16 січня на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У Дніпровському районі міста Києва під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі 41-річного безробітного, вилучено 400 г вибухівки.

У місті Єнакієвому Донецької області в будинку 49-річного безробітного вилучено 200 г вибухівки.

У місті Кагарлику Київської області в будинку 58-річного безробітного вилучено 10 кг марихуани, що належить 46-річному безробітному місцевому жителю.

На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з комунальних підприємств міста. Він упродовж 2009–2010 років підробляв акти виконаних приватним підприємством робіт із збору та вивезенню твердих побутових відходів (роботи фактично не проводилися), унаслідок чого допустив розтрату 117,7 тис. грн. бюджетних коштів. Слідчими органами ОВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Миколаївщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили лікаря однієї з лікарень міста та медичної сестри цього ж закладу. Вони впродовж 2004-2010 років підробили та видали 73 місцевим жителям документи для направлення на медико-соціальну експертну комісію, унаслідок чого останнім було безпідставно встановлено групу інвалідності та нараховано й виплачено пенсії на загальну суму понад 1 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем ) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Львівщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з приватних підприємств області. Вони в минулому році надали до Львівського центру професійно-технічної служби зайнятості фіктивні документи про наявність у них необхідного штату працівників, у результаті чого виграли тендер на будівництво приміщення згаданого центру та незаконно отримали 36 млн. грн. бюджетних коштів, у якості передоплати. Слідчими органами ОВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

УК

 

You may also like...