Інформація ДАІ м. Києва на 26.03.2012

За 24-25 березня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 1075 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 432; порушення правил проїзду перехресть – 26; порушення ПДР пішоходами – 83.

 

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за дві доби виявлено 85 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 799 рішень, у 340 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.
 
За вихідні зареєстровано 9 ДТП, в яких 13 осіб отримали травми (з них 3 наїзди на пішоходів).
 
Незаконні заволодіння автотранспортом: Голосіївський р-н а/м «Субару», д/н Е6305ХК, 1989 р.в., білий;  Деснянський р-н а/м «Опель Вектра», д/н АА2330АВ, 1989 р.в., синій; Деснянський р-н а/м «ВАЗ-21013», д/н И5715КИ, 1986 р.в., червоний; Святошинський р-н а/м «Шкода Октавія», д/н АА5001СМ, 2007 р.в., сірий; Подільський р-н а/м «Пежо», д/н АІ4613АХ, 1998 р.в., білий. 
 
Інспекторами ВДАІ Солом’янського р-ну виявлений а/м «ВАЗ-21011», який перебував у розшуку. Працівниками полку ДПС ДАІ затриманий громадянин, який знаходився у розшуку за скоєння злочину. До райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено 1 особу, крадіжку – 1, підробку водійських документів – 1, хуліганство – 2, навмисне пошкодження майна – 1, порушення паспортно-візових правил – 2, порушення правил зберігання мисливської зброї.   
 
Майже щодня співробітниками ДАІ складаються адміністративні протоколи на водіїв, які з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху пропонують хабарі. З початку цього року вже задокументовано 19 спроб дачі хабара.
 
За добу особовим складом Державтоінспекції міста за порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 119 відповідних протоколів. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Нагадуємо, що штраф за стоянку в недозволених місцях складає 255-340 гривень.
Державтоінспекція нагадує, що з 4 по 31 березня в столиці проходить операція «Пішохід. Пішохідний перехід». Головним завданням цього заходу є зниження кількості дорожньо – транспортних пригод за участю пішоходів. «Не дотримуються вимог Правил дорожнього руху не лише пішоходи, а і водії. Вони часто не надають перевагу громадянам, що крокують зброю, переходять вулицю на зелений сигнал світлофора. Тому під час проведення відповідних профілактичних заходів інспектори ДАІ уважно стежитимуть за дотриманням Правил усіма учасниками дорожнього руху, – говорить начальник управління Державтоінспекції полковник міліції Анатолій Курінний».
 
 Лише за 14 днів проведення профілактичних заходів «Пішохід. Пішохідний перехід» співробітниками Державтоінспекції за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто майже 1000 водіїв. Також інспектори ДАІ виявили і задокументували 874 порушення ПДР пішоходами. За два місяці нинішнього року тільки на пішохідних переходах зареєстровано 39 наїздів на пішоходів, внаслідок яких одна особа загинула і 40 отримали травми.
 
Також з 19 березня по 20 квітня в столиці проводиться комплекс профілактичних заходів під назвою «Залізничний переїзд». Підсумки останніх заходів «Залізничний переїзд» (листопад 2011 року) вказали на ряд недоліків, про які ДАІ інформувала міську владу та керівництво залізниць. Всього було обстежено 90 залізничних переїздів. Про виявлені недоліки працівниками ДАІ було направлено 17 інформацій до органів виконавчої влади та 1 до транспортної прокуратури. Крім того 32 посадові особи за незадовільне утримання переїздів були притягнуті до адміністративної відповідальності. Інспекторами ДАІ на залізничних переїздах було виявлено та задокументовано 176 порушень правил дорожнього руху з доку водіїв. Підсумки нинішніх перевірок будуть відомі наприкінці квітня.
Крім того розпочався весняний комісійний огляд вулично-дорожньої мережі Києва. Спільно з представниками КК «Київавтодор», КП «Київпастранс» та інших зацікавлених структур у період з 19 березня по 20 квітня буде проводитись комісійне обстеження стану утримання дорожньо-транспортних споруд і вулично-дорожньої мережі, об’єктів дорожнього сервісу, а також облаштування аварійно-небезпечних ділянок і місць концентрації ДТП, відповідності встановлених знаків схемам організації дорожнього руху. За результатами проведених обстежень будуть складені акти, визначені терміни усунення виявлених недоліків та проінформовані органи виконавчої влади і служби автомобільних доріг.
 
Розпочались весняні шкільні канікули. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням під час керуванням автомобілем бути уважними і обережними, особливо біля шкіл. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшувати швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном. . Пам’ятайте! Від кожного з нас залежить здоров’я і життя наших дітей!
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 7682020.
 

 

You may also like...