В Голосіївському районі столиці співробітники ДАІ затримали чоловіків, які у дворі будинку пограбува

У вівторок, 3 липня о першій годині ночі до наряду Державтоінспекції Голосіївського району Києва, який патрулював на проспекті Науки, звернулась молода жінка та повідомила, що декілька хвилин тому її пограбували.

Дівчина розповіла, що коли поверталась додому, то у дворі її оточило троє молодиків. Хлопці погрожуючи їй зірвали золотий ланцюжок і скориставшись шоковим станом жертви втекли. Перелякана дівчина вибігла на дорогу, де якраз проїздив патрульний автомобіль ДАІ. Потерпіла запам’ятала прикмети своїх кривдників і за ними міліціонери негайно почали розшук.

Вже через кілька кварталів правоохоронці помітили підозрюваних, які за прикметами були схожі на зловмисників. Під час перевірки документів затримані поводили себе підозріло: нервували й повторювали, що «дуже поспішають». У одного із них не витримали нерви і він почав тікати. Двох інших затримали і доставили до відділу міліції, де потерпіла і впізнала своїх кривдників, які вже мали проблеми із законом. Ними виявились кияни 25-ти та 29-ти років.

Правоохоронці знову нагадують громадянам про необхідність дотримання елементарних заходів безпеки та дають поради, як не стати жертвою грабіжників:

• Пам’ятайте, вуличні грабіжники ретельно вибирають свою жертву і як правило стежать за нею. Саме тоді, коли ризик піддатися нападу вам здається мінімальним, вони стрімко і зухвало діють.

• У вечірній час по можливості, зустрічайте та поважайте своїх близьких , рідних (особливо жінок, підлітків і людей похилого віку) на зупинках громадського транспорту, біля магазинів, тощо.
• Ідіть додому освітленими та людними вулицями, не вибираючи для скорочення шляху дворів чи темних провулків.

• Якщо у вас виникло бажання пройтися вулицями нічного міста, краще перенесіть цю прогулянку на інший день. А додому, якщо вже пізній час, безпечніше повертатися на таксі.

• Якщо в темний час доби в безлюдному місці у вас просять запалити – будьте готові до можливого нападу. Таке прохання дуже часто буває лише способом відволікти увагу.

• Ставтесь з недовірою до незнайомця, який просить у вас на вулиці обміняти гроші. Можливо, це трюк, щоб довідатися про вміст вашого гаманця.

• Якщо ви чуєте, що вас переслідують, різко поверніться. Грабіжник, що збирається вихопити вашу сумку (пакет, шапку), майже завжди розраховує на те, що жертва зможе побачити його тільки зі спини, коли він тікатиме. Коли ж ви побачите його обличчя, це може істотно послабити агресивні наміри нападника.

• Якщо попереду ви помітили людей, які викликають побоювання чи підозру, краще одразу перейдіть на інший бік вулиці або змініть маршрут та знайдіть безпечне людне місце.

• Пізно в вечері жінкам не варто привертати увагу сторонніх осіб до своїх прикрас. Їх краще сховати під одягом або взагалі зняти. Також не рекомендується носить гроші й коштовності в сумочці. Покладіть їх у внутрішню кишеню одягу.

• У разі зняття грошей з банкомату будьте пильні, звертайте увагу на те, щоб за вами не хто не спостерігав. Не перераховуйте гроші на вулиці.

• Ніколи не показуйте привселюдно, що маєте при собі багато грошей. Тримайте у різних місцях великі та дрібні купюри.

• По можливості у транспорті не стійте біля дверей, оскільки у вас з рук можуть вихопити сумку хто-небудь з пасажирів, що виходять.

• У разі нападу на вас у ліфті, намагайтеся натиснути кнопку „виклик диспетчера”: у працівників комунальних служб є можливість визначити місцезнаходження ліфта й викликати міліцію.

• Якщо така біда загрожує комусь із вас то, не гаючи часу телефонуйте на „102”. За кілька хвилин наряд міліції прибуде на місце і з’ясує прикмети грабіжника та напрямок, у якому вони втекли. Запізнілий дзвінок значно знижує шанси затримати злочинців та повернути ваші речі.

 

ВЗГ УДАІ м. Києва

You may also like...