На Київщині припинено кримінальні розваги депутата районної ради

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області припинили діяльність зухвалої організованої групи, учасники якої, забавляючись вимагали гроші у суб’єкта підприємницької діяльності.

Встановлено, що організатор угрупування міцно тримався на ногах, у свої 27 років він вже був успішним бізнесменом та депутатом районної ради. Однак, останнім часом життя для нього стало нецікавим та монотонним. Шукаючи сплеску нових почуттів та емоцій, обранець вирішив податися до кримінальних розваг.

Чоловік розпланував злочинну діяльність. До складу угрупування залучив довірених осіб – свого молодшого брата та ще одного чоловіка.

Їх жертвою виявися приватний підприємець, який надавав послуги по користуванню всесвітньою мережею «Інтернет» в комп’ютерних клубах.

Погрожуючи розправою, чоловіки вимагали від приватного підприємця щомісячну плату розміром 6 тис. грн. за надання можливості безперешкодно займатися підприємницькою діяльністю.

За півроку вони отримали від підприємця 27 тис. грн.

Відносно зловмисників порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання у складі організованої групи)Кримінального кодексу України. Матеріали направлено до суду.

Наразі членам організованої злочинної групи загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна, однак остаточне рішення – за судом. 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...