В Одессе хакер взломал сервер одной из фирм, заблокировав доступ пользователям,удалил всю информацию

Міліція затримала викрадача чужого бізнес-проекту вартістю майже мільйон гривень

 Працівники Одеського обласного управління боротьби з кіберзлочинністю отримали оперативну інформацію стосовно громадянина України, який здійснив несанкціоноване втручання в роботу серверів корпоративної мережі однієї з фірм. 

Чоловік, маючи необхідні паролі і коди доступу, скопіював конфіденційну інформацію щодо реалізації окремого проекту даної фірми для міжнародної компанії, після чого знищив її з сервера компанії-власника.

Після знищення усіх файлів, з метою блокування доступу до серверів фірми та приховування слідів своєї злочинної діяльності, виступивши вже у якості адміністратора, інтернет-зловмисник змінив паролі адміндоступу, в результаті чого співробітникам компанії було заблоковано доступ до серверів.  

Своїми діями хакер заподіяв збитків потерпілій стороні на суму 900 тисяч гривень.

Слідчим управлінням ГУМВС України в Одеській області за матеріалами УБК порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 362 (Викрадення, привласнення, вимагання комп’ютерної інформації або заволодіння нею шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Наразі підозрюваного затримано, триває перевірка щодо його причетності його до скоєнні аналогічних злочинів.

 ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...