Інформація ДАІ м. Києва на 29.10.2012

За 27-28 жовтня співробітниками столичної ДАІ виявлено 792 порушення Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 280 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто –84 водіїв, без необхідних документів керували автіками – 45, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 21. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння виявлено – 78 водіїв, за порушення правил стоянки та зупинки на водіїв складено 129 протоколів. Крім того виявлено 23 пішоходи – порушники.

За вихідні дні в столиці було зареєстровано 11 ДТП (5 наїздів на пішоходів), в яких 1 особа загинула та 20 людей отримали травми. Столична Державтоінспекція звертає увагу водіїв на погіршення погодних умов – зниження температури, хмарність та опади. Пам’ятайте, дощ – знижує видимість, тому будьте максимально обережними під час руху в несприятливих погодних умовах, неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування.

УВАГА! Канікули. ДАІ Києва нагадує водіям, що тривають шкільні канікули і діти більше часу проводять на вулиці. Зважаючи на це, Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.
 
 З 22 жовтня ДАІ розпочала комплекс профілактичних заходів «Перевізник – зима 2012».
 
З метою підвищення безпеки пасажирських перевезень, столична ДАІ спільно з представниками Укртрансінспекції проводить комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті. Інспектори перевіряють підприємства і суб’єкти господарювання, на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особлива увага приділяється питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справність приладів обігріву стекол та салону, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.
 
Зареєстровано незаконне заволодіння транспортними засобами: Дарницький  район – мотоцикл "Honda CBR600», н.з. АІ6405АА, 2000 р.в., червоного кольору. Прийнято міри розшуку.
 
Співробітниками ДАІ виявлено 15 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, у Солом’янському районі інспекторами полку ДПС ДАІ за підробку номерів агрегатів затримано водія автомобіля «Деу Ланос». Під час перевірки було встановлено, що номер кузова змінено кустарно. Чоловіка доставлено до райвідділу. Також до райвідділу міліції за крадіжку праски та магнітофона доставили жінку.   
Також столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 
УДАІ м. Києва

You may also like...