Происшествия на дорогах Киева – сводка ГАИ

За 27 лютого співробітники столичної ДАІ виявили 802 порушення правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 287 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків до відповідальності притягнуто 150 водіїв; без необхідних документів керували автівками – 17. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 34 водії. Крім того, виявлено 67 пішоходів, які порушували правила дорожнього руху.

  За добу в столиці було зареєстровано 4 ДТП (3 наїзди на пішоходів), в яких чотири особи отримали травми. Державтоінспекція звертається до водіїв – не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції. Крім того, будьте уважні на дорозі, дотримуйтесь вимог дорожніх знаків, передусім тимчасово встановлених. Нагадуємо, що в столиці тривають ремонтні роботи з термінового відновлення дорожнього покриття у найбільш проблемних місцях. Дорожні організації проводять аварійно-ямковий ремонт згідно щоденного плану  КК «Київавтодор». 

Вчора, в столиці зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами. Так,             в  Голосіївському районі, на вулиці Лятошинського, 12 крадіям знадобився автомобіль               «ЗИЛ 431410», номерний знак 11930КВ, 1987 року випуску, синього кольору. А от у Дарницькому район, з вулиці Ревуцького,24/4 автокрадії викрали автомобіль «ГАЗ 31105-801» н.з. АА3893ЕР, 2007 р.в., сірого кольору. Крім того, у Святошинському районі незаконно заволоділи автомобілем «LEXUS LX 470», н.з. АА5130КХ, 2006 р.в., чорного кольору. Прийнято міри розшуку.

Державтоінспекція звертає увагу водіїв на те, що  у лютому в столиці почастішали випадки викрадень «елітних» моделей авто, таких як «Лексус», «Тойота» та «БМВ». Загалом у нинішньому році вже викрадено «БМВ Х5» – 5, «БМВ Х6» – 4, 5 – «Мерседесів» та 2 «Лексуси». Звичайно ці престижні автомобілі обладнані новітніми, досконалими протиугінними пристроями.  Однак з урахуванням ситуації яка склалася ДАІ радить водіям  подбати аби авто були обладнані додатковими протиугінними пристроями. Не варто також залишати на тривалий час автомобілі біля домівок, а краще по-можливості зберігайте їх  на стоянках, що охороняються, або у гаражних боксах.  

Нагадаємо, що в перший місяць нового року в столиці було зареєстровано 40 незаконних заволодінь транспортними засобами. Серед популярних у викрадачів моделей  «ВАЗ»  – 10 угонів. На другому місці – 5 автівок марки «Toyota», трійку «лідерів» замикали автомобілі марок «Мицубиси», «Мазда» та  «Деу» по 2 угони. найчастіше автомобілі викрадали у п’ятницю, середу та суботу. Здебільшого викрадення здійснюються у нічний час доби. В цей період викрадено 34 автівки.Якщо ваше авто викрали, то негайно телефонуйте 102 . Інформація про злочин одразу передається черговому по місту і про це дізнаються всі патрулі, що забезпечують охорону громадського порядку та несуть службу на лінії.

27 лютого, співробітники ДАІ у Солом’янському районі затримали водія «Renault Logan», який раніше шахрайським шляхом заволодів даним автомобілем. В цьому ж районі було затримано водія автомобіля «Volkswagen Transporter», який з метою уникнення відповідальності за порушення правил дорожнього руху намагався дати хабар у розмірі 200 гривень. Для з’ясування всіх обставин чоловіків доставили до райуправління міліції.

Крім того, співробітники ДАІ в Оболонському районі затримали чоловіка, який викрав 240 гривень у іншого громадянина. Також, у Печерському районі інспектори ДАІ затримали особу, яка з хуліганських спонукань пошкодила автомобіль «VolkswagenCaddy» іншого громадянина. Затриманих доправлено до райуправління міліції.

Зокрема, співробітники Державтоінспекції У Дарницькому, Оболонському та Голосіївському районах затримали трьох осіб, які перебували у розшуку. Затриманих було доставлено до райуправлінь міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ Київ

You may also like...