Молодики, викравши авто, зуміли доїхати лише до сусіднього паркану (фото)

В одному з сіл Попільнянського району посеред ночі двоє парубків залізли на чуже подвір’я, аби викрасти авто. Однак від’їхати від домогосподарства їм вдалося лише за кілька десятків метрів. Обоє не вміли керувати транспортним засобом, тож, наробивши бешкету, невдахи втекли. Знайшли та затримали парубків наступного ранку викликані господарем авто працівники міліції.

Угон

Хлопці поверталися з сусіднього села, де розважалися з однолітками, за їх словами, з активним вживання алкоголю. Кому з них спало на думку у 3 години ночі покататись по селу «з вітерцем», сьогодні пригадати не можуть. Проте хміль у головах зробив своє. Залізли на чуже подвір’я, відкрили незамкнені двері «Рено Кенго», а там ще й ключі в замку запалення. Втім ризикувати заводити машину на подвір’ї не стали, аби господарі від шуму роботи двигуна не прокинулись. Тож викотили авто за ворота і…

Машина, несподівано для хлопців, але цілком логічно за природними законами, опинившись на пагорбку з не зафіксованими гальмівними пристроями, почала рухатись донизу у напрямку розташованого через дорогу домогосподарства сусідів.

Тож нічний вояж хлопців закінчився у сусідському паркані, куди автомобіль в’їхав за невмілого керування. Втім обидва парубки, одному з яких – 19, а іншому – 22 роки, згодом доводили, що ані водійських посвідчень, ані практичних навичок керування автомобілем не мають. А збиралися кататись, так, не подумавши про це.

Угон

Шум від зіткнення почули господарі протараненого забору й вибігли на вулицю, аби з’ясувати, що сталося. Зустріч з односельцями за таких обставин явно не входила у плани парубків, тож обоє кинулись навтьоки.

Угон

Уранці господар пошкодженого транспортного засобу викликав працівників Попільнянського РВ УМВС України в Житомирській області, аби зафіксувати обставини пригоди та встановити причетних до її вчинення.

Як розповів начальник підрозділу Володимир Бойко, далеко шукати нічних «автолюбителів» не довелось. Дільничний інспектор міліції, знаючи жителів села, відразу зорієнтувавсь, у кого слід запитати про такі витівки. Втім, і самі парубки не стали заперечувати своєї причетності, а відразу визнали вину. Пообіцяли відшкодувати завдану шкоду і власнику машину, і господарям паркану.

Втім, це не знімає з них кримінальної відповідальності, оскільки вчинені ними дії є незаконним заволодінням транспортним засобом, скоєні з проникненням у приміщення чи інше сховище, що законодавцем карається позбавленням волі на термін від 5 до 8 років. Відтак, хмільна легковажність стала серйозним життєвим випробуванням.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області

 

You may also like...