Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 04.09.2013

За 3 вересня співробітники столичної ДАІ виявили 535 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 177 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 76 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 30, порушення правил проїзду перехресть – 24. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 37 водіїв.

За добу в столиці було зареєстровано 5 ДТП, в яких 7 осіб отримали травми та 1 особа загинула. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу. Вчора, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 27 водіїв.

У вівторок співробітники столичної Державтоінспекції в Голосіївському районі міста затримали водія автомобіля «Renault Kangoo», який з метою уникнення відповідальності за порушення ПДР намагався дати хабара. В Оболонському районі міста співробітники ДАІ затримали особу, у якої виявлено та вилучено ніж кустарного виробництва. В цьому ж районі інспектори полку ДПС ДАІ затримали чоловіка, який скоїв крадіжку телевізора з квартири. А от працівники Деснянського ВДАІ затримали водія вантажівки «Mercedes Benz» – перевіркою встановлено, що номер двигуна змінено кустарно. У Оболонському та Голосіївському районах міста затримано водіїв «MAN» та «ЗИЛ», які перевозили великогабаритний вантаж без відповідних документів. У Оболонському районі міста співробітники ДАІ затримали чоловіка за незаконне зберігання наркотичної речовини. Крім того, працівниками ДАІ Дніпровського району затримано особу, яка погрожувала фізичною розправою іншому громадянину. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

Вчора в столиці зареєстрований факт незаконного заволодіння транспортним засобом: так у Святошинському районі міста викрали «MAZDA 3», сірого кольору, н.з. АА5202ІО, 2010 року випуску. Прийнято міри розшуку.

Увага! З 20 серпня по 20 вересня в столиці розпочався комплекс профілактичних заходів щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму «Увага! Діти на дорозі!». Аби нагадати дітям Правила дорожнього руху, призабуті за літній період, інспектори ДАІ проведуть у перші дні вересня уроки з правил дорожнього руху, забезпечать чергування біля шкіл для безпечного пересування дітей до навчальних закладів

Державтоінспекція звертається до дорослих, насамперед до батьків: безпека ваших дітей залежить від вас. Нагадайте маленьким учасникам дорожнього руху основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрутом від будинку до школи. І звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш приклад правильної поведінки.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...