Кримінальна хроніка Житомирщини на 16 вересня 2013 року

За минулі вихідні дні до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 489 повідомлень, 81 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, умисне нанесення тілесних ушкоджень, грабежі та інші. У 21 випадку встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Крім того, встановлено 17 осіб, причетних до раніше зареєстрованих правопорушень. Припинено 75 порушень правил дорожнього руху, 16 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

14 вересня до Житомирського райвідділу міліції звернувся 36-річний житель району із заявою про викрадення його документів. Чоловік пояснив, що залишив барсетку з паперами у власному автомобілі. Оперативники карного розшуку встановили, що крадіжку вчинили двоє односельців заявника віком 18 та 19 років, які заволоділи чужим майном, розбивши дверне скло в транспортному засобі. За даним фактом розпочато розслідування.

До чергової частини Ружинського райвідділу УМВС надійшло повідомлення від 56-річного жителя району про те, що з його будинку в с. Мусіївці було викрадено електрообігрівачі та автомагнітолу. Працівники міліції встановили, що кримінальне правопорушення вичинив 40-річний односелець заявника, у якого й вилучили викрадене.

Дільничні інспектори Любарського райвідділу міліції в одному з сіл району затримали автомобіль під керуванням 61-річного жителя Хмельниччини. Чоловік займався незаконною закупівлею металобрухту у населення. В транспортному засобі знаходилося близько 700 кг металевих предметів. А правоохоронці Олевського райвідділу УМВС викрили незаконний пункт прийому металобрухту, який за місцем проживання влаштувала 55-річна жителька району. У жінки вилучили спеціальні ваги та понад 100 кг металобрухту.

Шановні громадяни! Нагадуємо вам, що порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом є кримінальним правопорушенням, за вчинення якого передбачено відповідальність. Зокрема, статтею 213 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді штрафу від 1700 до 8500 гривень або громадських робіт на строк від 100 до 200 годин.

 

СЗГ УМВС України в Житомирській області

You may also like...