Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 16.09.2013

За 14 – 15 вересня співробітники столичної ДАІ виявили 1055 порушень правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 441 відхилення від правил. За керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 81 водія.

За вихідні в столиці зареєстровано 9 ДТП, в яких 8 осіб отримали травми та одна особа загинула. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

В столиці зареєстровано факт незаконного заволодіння транспортним засобом: так, у Святошинському районі невідомі викрали автомобіль «КАМАЗ 53212», зеленого кольору, н.з. АА3512ЕА, 1983 року випуску. Прийнято міри розшуку.

У вихідні дні інспектори столичної Державтоінспекції затримали 5 громадян за скоєння крадіжок. В Печерському районі міста співробітники Державтоінспекції затримали громадянина, який незаконно зберігав наркотичну речовину. У Дніпровському, Дарницькому та Святошинському районі міста інспектори ДАІ затримали трьох осіб, які нанесли тілесні ушкодження іншим громадянам. Інспектори полку ДПС ДАІ у Святошинському районі міста затримали водія «ГАЗ 2705», який перевозив 5 ящиків тютюнових виробів без відповідних документів. А от співробітники Подільського ВДАІ затримали чоловіка, який умисно пошкодив автомобіль, що належить іншому громадянину. Інспектори ДАІ в Дарницькому районі столиці затримали водія вантажівки «MAN», який перевозив МАФ без необхідних документів. В Шевченківському районі столиці інспектори ДАІ затримали водія «Subaru Impreza» – перевіркою встановлено, що автівкою заволоділи шахрайським шляхом. Крім того, у Шевченківському,Голосіївському та Дніпровському районах столиці співробітники Державтоінспекції затримали трьох осіб, які перебували у розшуку за скоєння злочинів. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

Увага! З 20 серпня по 20 вересня в столиці розпочався комплекс профілактичних заходів щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму «Увага! Діти на дорозі!». Аби нагадати дітям Правила дорожнього руху, призабуті за літній період, інспектори ДАІ проведуть у перші дні вересня уроки з правил дорожнього руху, забезпечать чергування біля шкіл для безпечного пересування дітей до навчальних закладів.

Державтоінспекція звертається до дорослих, насамперед до батьків: безпека ваших дітей залежить від вас. Нагадайте маленьким учасникам дорожнього руху основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрутом від будинку до школи. І звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш приклад правильної поведінки.

Державтоінспекція радить і водіям і пішоходам бути обачними, неухильно дотримуватись сигналів регулювальників, вимог дорожніх знаків, і передусім тимчасово встановлених.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...