На Закарпатті викрито схему привласнення коштів солдатів-контрактників

СБУ викрила схему привласнення коштів солдатів-контрактників однієї з військових частин Закарпатської області

Як повідомляє Прес-група УСБУ в Закарпатській області, наприкінці серпня ц.р. у Закарпатській області Служба безпеки України викрила військовослужбовця, який налагодив незаконну схему привласнення коштів солдатів-контрактників однієї з військових частин.

Співробітники Управління СБ України задокументували факт одержання майором механізованого батальйону від солдата 350 доларів США за пом’якшення вимог до виконання військових обов’язків, зокрема, за непризначення у добовий наряд. Також офіцер протягом трьох місяців привласнював зарплату іншого контрактника за власноруч підробленим дорученням, у результаті чого солдат недоотримав зарплатню на загальну суму 4500 гривень.

Прокуратурою Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.410, ч.3 ст.27, ч.1 ст.358, ч.3,4 ст.358 та ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Наразі офіцера відсторонено від виконання своїх функціональних обов’язків. Досудове розслідування триває. //  Закарпаття онлайн

 

You may also like...