Держекоінспекція безпідставно зупинила діяльність підприємства на Херсонщині

Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою за результатами перевірки проведеної в Державній екологічній інспекцієї Північно-Західного регіону Чорного моря встановлено факт неналежного виконання посадовими особами своїх обов’язків щодо здійснення державного контролю за додержанням вимог законодавства при видобуванні піску, гравію та підземних вод суб’єктами господарювання.

Так, Держекоінспекцією винесено постанову щодо тимчасової заборони одному з підприємств проводити роботи з видобування, складування та тимчасового зберігання піску. Проте, Херсонським окружним адміністративним судом за позовом суб’єкта гоподарювання зазначена постанова була скасована оскільки не містила жодних підтверджуючих фактів порушень вимог природоохоронного законодавства, які б були підставою для тимчасової заборони діяльності підприємства.

Також, мало місце внесення припису іншому підприємству щодо розробки проекту гранично допустимих скидів речовин, що надходять із зворотними водами у водні обєкти, розроблення якого останньому згідно до вимог чинного законодавтва не передбачено.

За результатами перевірки Херсонським міжрайонним екологічним прокурором голові відомства внесено подання з вимогою усунути виявлені порушення.

Прес-служба Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури

 

You may also like...