Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 23.10.2013

За 22 жовтня співробітники столичної ДАІ виявили 623 порушення Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 238 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 112 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 16; порушень правил проїзду перехресть – 15. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 38 водіїв.

За добу в столиці зареєстровано 4 ДТП, в яких 4 особи отримали травми. Звертаємо увагу водіїв на несприятливі погодні умови. Ранні сутінки, дощ – все це значною мірою ускладнює життя учасникам дорожнього руху. З настанням осіннього періоду на дорогах столиці збільшується кількість нещасних випадків з пішоходами. Одна з головних причин цього – водії не можуть вчасно помітити людину на дорозі.
Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

Столична ДАІ інформує: з 21 жовтня проводиться комплекс профілактичних заходів «Перевізник зима – 2013». Заходи триватимуть до 21 листопада. Інспектори ДАІ перевірятимуть готовність підприємств-перевізників і суб’єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Особлива увага приділятиметься питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справності обігріву стекол та салону, зовнішніх світлових приладів, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. З огляду на складні погодні умови, столична ДАІ посилить контроль за дотриманням вимог безпеки під час організації та здійснення перевезень дітей упродовж осінньо-зимового періоду.

У вівторок співробітники столичної Державтоінспекції у Святошинському районі міста затримали водія «ГАЗ 330210», у якого виявлено 5 ящиків горілчаних виробів без акцизних марок. А от у Оболонському районі столиці інспектори полку ДПС ДАІ за шахрайство затримали чоловіка. В Голосіївському районі столиці співробітники ДАІ затримали водія «Peugeot 206» – перевіркою виявлено, що номери кузова змінено кустарно. У Печерському районі столиці співробітники Державтоінспекції затримали чоловіка, що викрав відеокамеру у іншого громадянина. Крім того, інспекторами полку ДПС ДАІ в Святошинському районі затримано водія «Hyundai Accent» – автомобіль значився у розшуку. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

В столиці зареєстровано факт незаконного заволодіння транспортним засобом: так, у Оболонському районі невідомі викрали «LEXUS LX 570», чорного кольору, н.з. АА3322КХ, 2011 року випуску. Прийнято міри розшуку.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...