Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 13.11.2013

За 12 листопада співробітники столичної ДАІ виявили 929 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 249 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 171 водій, без необхідних документів керували автівками – 23; порушень правил проїзду перехресть – 14. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 41 водій.

За добу в столиці зареєстровано 3 ДТП, в яких 3 особи отримали травми. Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

Столична ДАІ інформує: з 21 жовтня проводиться комплекс профілактичних заходів «Перевізник зима – 2013». Заходи триватимуть до 21 листопада. Інспектори ДАІ перевіряють готовність підприємств-перевізників і суб’єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Особлива увага приділятиметься питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справності обігріву стекол та салону, зовнішніх світлових приладів, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. З огляду на складні погодні умови, столична ДАІ посилить контроль за дотриманням вимог безпеки під час організації та здійснення перевезень дітей упродовж осінньо-зимового періоду.

Зверніть увагу! З 11 по 17 листопада в столиці триватиме Національний тиждень безпеки дорожнього руху. В рамках Тижня проводитимуться зустрічі з громадськістю, наукові і практичні конференції, круглі столи, присвячені безпеці на дорогах. Також триватимуть цільові профілактичні заходи під умовними назвами «П’яний за кермом – злочинець», «Безпечна швидкість» та «Пішохід!», які матимуть на меті насамперед привернути увагу суспільства до необхідності забезпечення безпеки руху.

У понеділок співробітники столичної Державтоінспекції затримали водія вантажівки «Iveco», який перевозив МАФ без необхідних документів. В Оболонському районі інспектори полку ДПС ДАІ затримали чоловіка, який шахрайським шляхом заволодів грошима іншого громадянина. Також, в цьому ж районі міста затримали двох громадян за незаконне зберігання наркотичної речовини. Крім того, в Оболонському районі міста затримали чоловіка, який наніс тілесні ушкодження іншому громадянину. Для з’ясування обставин, затриманих доставлено до райуправлінь міліції.

У вівторок в столиці зареєстровано два факти незаконного заволодіння транспортними засобами: так у Святошинському районі міста викрали «HONDA ACCORD» 2.4І, синього кольору, н.з. ВІ1607АХ, 2006 року випуску. В цьому ж районі невідомі заволоділи «HONDA CIVIC», чорного кольору, н.з. АМ8545АХ, 2007 року випуску. Прийнято міри розшуку.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

 

You may also like...