Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 15.11.2013

За 14 листопада співробітники столичної ДАІ виявили 1018 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 298 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 187 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 19; порушень правил проїзду перехресть – 20. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 43 водії.

За добу в столиці зареєстровано 2 ДТП, в яких 2 осіб отримали травми. Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.
Зверніть увагу! З 11 по 17 листопада в столиці триватиме Національний тиждень безпеки дорожнього руху. В рамках Тижня проводитимуться зустрічі з громадськістю, наукові і практичні конференції, круглі столи, присвячені безпеці на дорогах. Також триватимуть цільові профілактичні заходи під умовними назвами «П’яний за кермом – злочинець», «Безпечна швидкість» та «Пішохід!», які матимуть на меті насамперед привернути увагу суспільства до необхідності забезпечення безпеки руху.

Столична ДАІ інформує: з 21 жовтня проводиться комплекс профілактичних заходів «Перевізник зима – 2013». Заходи триватимуть до 21 листопада. Інспектори ДАІ перевіряють готовність підприємств-перевізників і суб’єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Особлива увага приділятиметься питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справності обігріву стекол та салону, зовнішніх світлових приладів, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. З огляду на складні погодні умови, столична ДАІ посилить контроль за дотриманням вимог безпеки під час організації та здійснення перевезень дітей упродовж осінньо-зимового періоду.

У четвер співробітники столичної Державтоінспекції затримали двох громадян за перевезення вантажу без необхідних документів, одну особу за крадіжку грошей, чоловіка, що навмисно пошкодив автомобіль «Dacia Logan» та водія автомобіля «Audi Allroad», номер кузова автітвки змінено кустарно. Для з’ясування обставин, затриманих доставлено до райуправлінь міліції.

Також в Оболонському районі міста інспекторами ВДАІ та працівниками ВКР затримано громадянина, в я кого виявлено та вилучено набої калібру 9 мм в кількості 36 шт.

Інспекторами ВДАІ спільно з співробітниками відділу карного розшуку Дарницького районного управління затримано та доставлено до райвідділку чоловіка, який 10.11.2013 незаконно заволодів автомобілем «Chevrolet Aveo» по вул. Урлівській, 8.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

 

You may also like...