У Запоріжжі приватне підприємство привласнило бюджетні кошти

Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку додержання вимог бюджетного законодавства розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів.

Встановлено, що у 2011 році між приватним та державним підприємствами м. Запоріжжя укладено договір, яким передбачено проведення ремонтних робіт на Запорізькому однокамерному судноплавному шлюзі на суму 2,5 млн грн.

Перевірка засвідчила, що приватне підприємство безпідставно завищило суму наданих послуг на понад 200 тис. грн.

За даним фактом Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення посадовими особами приватного підприємства кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, чим спричинено збитки інтересам держави у великих розмірах).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Довідково: Запорізький однокамерний судноплавний шлюз (введений в експлуатацію в 1980 році) входить до складу Запорізького району гідротехнічних споруд, призначеного для подолання суднами перепаду рівнів води у створі греблі ДніпроГЕС.

Прес-служба Запорізької міжрайонної екологічної прокуратури
 

You may also like...