Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 17.02.2014

В столиці за 16 лютого інспектори ДАІ виявили 554 порушення Правил дорожнього руху. За перевищення швидкості до відповідальності притягнуто – 167 водіїв, за невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки – 96, порушення правил зупинки і стоянки – 23, без необхідних документів керували автіками – 28. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонили від керування 43 водія, з початку року- 1651. Крім того, співробітники ДАІ виявили 29 пішоходів-порушників, а за порушення правил проїзду пішохідних переходів притягнуто до відповідальності 41 водія. Отже, правил однаковою мірою не дотримуються ні водії, ні пішоходи.

Державтоінспекція нагадує, що згідно з чинним законодавством, за перехід дороги в недозволеному місці пішоходу передбачено штраф у розмірі від 51 до 85 гривень. Водночас, адміністративне стягнення за порушення водіями правил проїзду пішохідних переходів передбачає штраф від 255 до 340 гривень. У випадку, якщо дії учасників дорожнього руху спричинили створення аварійної ситуації, то для пішохода штраф збільшується від 170 до 255 гривень. Для водіїв у таких випадках штрафні санкції підвищуються до 850 гривень.

У неділю, було зареєстровано 2 ДТП (наїзди на пішоходів), в яких одна людина загинула та ще одна отримала травми. Допоможіть знайти! У Солом»янському районі невстановлений водій скоїв наїзд на пішохода та зник з місця пригоди. Це сталося 16 лютого близько 7-ої години ранку на Чоколовському бульварі,3, невстановленим автомобілем було скоєно наїзд на 68-річну жінку. Внаслідок наїзду пішохода з закритою черепно-мозковою травмою та переломом тазу було доставлено до лікарні. Водій з місця пригоди зник. Його розшукують. ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64.

Шановні водії! Зважайте на погодні умови – туман, опади! Будьте уважними та обережними, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування. Також ДАІ радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це дозволить бути більш помітним на дорозі і убезпечити себе від біди. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

В столиці у водія «Мерседеса» виявлено холодну зброю

16 лютого інспектори ДАІ у Голосіївському районі за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Мерседес Бенц С500». Як з»ясувалося, водій в салоні автомобіля перевозив ніж кустарного виробництва. Для з»ясування всіх обставин чоловіка доставлено до райуправління міліції.

Крім того, у неділю співробітники ДАІ на Кільцевій дорозі,12 (Святошинський район) виявили раніше викрадений автомобіль «Мерседес Бенц С400, яким незаконно заволоділи невстановлені особи 15 лютого 2014 року на проспекті Л.Курбаса,2. Також інспектори полку ДПС ДАІ виявили 6 автівок, що знаходились у розшуку.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...