Генеральна прокуратура РФ приєдналася до інформаційної війни –прес-служба ГПУ

Зокрема, розповсюджено неправдиву інформацію про те, що більше 90 відсотків працівників прокуратури Кримського півострову виявили бажання працювати у створеній сепаратистами прокуратурі.

Між тим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя працівники прокуратури стали фактично заручниками окупаційних військ Російської Федерації та незаконних збройних формувань.

Вже їх присутність створює реальну загрозу працівникам прокуратури, членам сімей та майну. Працівників поставлено перед вибором або працювати на окупаційну владу або стати біженцем. На осіб, які чинять опір нелегітимному керівництву прокуратури, здійснюється постійний тиск шляхом шантажу, підкупу, погроз, застосування фізичного насильства тощо. 

Але, не дивлячись на надзвичайно складну ситуацію, значна частина працівників прокуратури Автономії, міста Севастополя, Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, залишаючись вірними Присязі українському народові та українській державі, прийняли рішення продовжити службу в органах прокуратури інших регіонів держави. 

Для цих працівників Генеральною прокуратурою України вживаються всі передбачені законом заходи щодо їх правового, соціального захисту та матеріального забезпечення.

Прес-служба Генеральної прокуратури України

You may also like...