Кировоградский судья, пойдет под суд за неправомерное решение в пользу своего родственника

Прокуратурою міста Кіровограда затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду кримінальне провадження за обвинуваченням одного з колишніх суддів Ленінського районного суду м. Кіровограда.

В ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачена в рамках розгляду цивільної справи за фактом визнання право власності, проголосила завідомо неправосудне рішення на користь свого близького родича. Зокрема, на підставі якого протиправно відчужено майно у вигляді двох нежитлових приміщень загальною площею більше 100 кв.м., що належить територіальній громаді міста. Чим завдала збитки територіальній громаді в розмірі близько пів мільйона гривень.

Вказаному представнику судової гілки влади інкримінують постановлення неправосудного судового рішення з корисливих мотивів, зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч.2 ст.375, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України).

Справу було направлено до Чигиринського районного суду Черкаської області. Однак, суд повернув обвинувальний акт прокурору на доопрацювання. Прокуратура, вважаючи таке рішенням першої інстанції незаконним, внесла апеляційну скаргу.

Прес-служба прокуратури м. Кіровограда

 

You may also like...