Співробітники Ягодинської митниці завдали державі збитки на суму 3,5 млн. грн.

 

За результатами перевірки управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України щодо службових осіб Ягодинської митниці.

З’ясувалось, що зазначені посадовці, діючи в інтересах приватного підприємства, не склали протоколи про порушення митних правил у 848 випадках недотримання строків доставки вантажу до митних постів.

Унаслідок цього приватне підприємство «П» уникло передбаченої законом відповідальності, чим державі спричинено шкоди на загальну суму 3,5 млн грн. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, 25 квітня цього року на нараді з керівниками апарату Генеральної прокуратури та прокурорів областей Олег Махніцький поставив перед прокурорами одним з головних і першочергових завдань – суттєво активізувати боротьбу з корупцією.

Довідково:
За березень-квітень цього року викрито 418 кримінальних корупційних правопорушень. З обвинувальними актами до суду надіслано 235 кримінальних проваджень стосовно 258 осіб. Притягнуто до відповідальності з накладенням штрафу 296 осіб.

Ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу – зловживання владою або службовим становищем, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб.

Прес-служба Генеральної прокуратури України
 

You may also like...