За “сімейний підряд” з розбоєм батьку з сином присудили по 7 років за ґратами

Вироком Червонозаводського районного суду м. Харкова батька і сина, які промишляли розбоєм, засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 За інформацією начальника управління прокуратури області Андрія Гончаренка, грабіжників визнано винними за ч. 2 ст.187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Крім того, батькові, який "працював" за фальшивим паспортом, інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.1,4 ст.358 (використання завідомо підроблених документів) КК України.

Обставини справи:

Навесні поточного року батько з сином вирішили "поправити сімейний стан", зайнявшись розбоєм. Під виглядом покупців електронної техніки, одягу та іншого товару вони домовлялися з продавцями про зустріч у них вдома. Довірливі господарі впускали чоловіків в дім, після чого ті уже не церемонилися з обраними жертвами.

Погрожуючи пістолетом та ножем, вони зв’язували господарів. А якщо власники майна чинили опір, застосовували до них фізичну силу. На вік та стать грабіжники не звертали увагу.

Награбоване "ділки" збували на свій розсуд. Але нажитися на останній операції не встигли – були затримані по гарячих слідах.

Довідково:

Вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Прес-служба прокуратури Харківської бласті

You may also like...