Новини ДАІ Києва. Водій «під кайфом» пропонував інспекторам хабара

За 7 липня інспектори столичної ДАІ виявили 643 порушення Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 112 водіїв, правил зупинки і стоянки – 102, порушення правил проїзду залізничних переїздів – 16, без необхідних документів – 32. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 41 водія, а з початку року – 6866.

Крім того, інспектори ДАІ виявили 60 пішоходів – порушників та 59 водіїв, які порушили правила проїзду пішохідних переходів.
За добу зареєстровано 5 ДТП, в яких 5 людей отримали травми. Серед травмованих двоє водіїв мотоциклів. Щоб уберегтись від біди ДАІ радить водіям не перевищувати швидкість, неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху та не забувати про уважність та обережність за кермом. Щоразу вирушаючи в поїздку не забувайте одягти захисні шоломи.

Вчора, зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами: Голосіївський район – автомобіль «ЗАЗ-968», номерний знак У5913КИ, 1991 року випуску, білого кольору та автомобіль «SKODA FABIA», н.з. АА9762МН, 2012 р.в., сірого кольору; Дарницький – «TOYOTA LAND CRUISER 200», н.з. АН0303ВТ, 2013 р.в., чорного кольору; Деснянський – автомобіль «TOYOTA PRADO», н.з. АА9686КК, 2005 р.в., сірого кольору; Оболонський – автомобіль «RANGE ROVER EVOQUE», н.з. АА1230МХ, 2013 р.в., червоного кольору; Шевченківський – мотоцикл «KAWASAKI ZXR 400», н.з. ВЕ0310АА, 2001 р.в., сірого кольору. Прийнято міри розшуку.

Столична Державтоінспекція і далі виявляє недобросовісних водіїв, які намагаються уникнути адміністративної відповідальності, пропонуючи хабар інспекторам ДАІ. Лише за минулу добу зафіксовано дві спроби дачі водіями хабара правоохоронцям.

Так, у Дарницькому районі, водій знаходячись під впливом наркотичного сп’яніння, пропонував інспекторам ДАІ грошову винагороду у розмірі 200 гривень. Це сталося 7 липня о 14 годині на проспекті Бажана, неподалік від автозаправки «ТНК». Патруль ДАІ отримав інформацію про скоєння ДТП. Прибувши на місце події, з»ясувалося, що 30-річний водій потрапив в аварію знаходячись під впливом наркотиків. Аби уникнути адміністративної відповідальності керманич намагався дати хабар. Факт пропонування хабара було задокументовано, а на місце події викликана слідчо-оперативна група. Інший випадок дачі хабара того ж дня був зафіксований у Святошинському районі. Водій автомобіля «ВАЗ» пропонував інспекторам ДАІ хабар – 100 гривень. На водіїв були складені відповідні адміністративні протоколи.

Державтоінспекція нагадує, що за такі дії є неправомірними і за це передбачена кримінальна відповідальність – за ст. 369 КК України (пропозиція чи дача хабара) і карається штрафом або ж обмеженням волі на строк до 5 років.

Столична Державтоінспекція і далі проводить перевірки перевізників, які займаються перевезеннями пасажирів. Нагадаємо, що в столиці, як і по всій України, з 20 травня по 20 липня тривають профілактичні заходи «Автобус-2014».

В столиці під час перевірок оглянуто більше 10 тисяч автобусів, з них більше 1000 визнано технічно несправними. Зокрема, інспектори ДАІ виявили більше 5000 порушень правил дорожнього руху, допущених водіями транспортних засобів. При цьому 23 (!) водії перевозили людей, перебуваючи в стані наркотичного або алкогольного сп`яніння!!! Інспектори ДАІ виявили 134 керманичів, які керували транспортними засобами без ліцензійної картки, 101 особу притягнуто до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості руху та 616- за порушення вимог дорожніх знаків та розмітки. За цей час відхилення від встановленого маршруту руху допустили 2809 водіїв. Зафіксовано також 617 порушень правил зупинки при посадці-висадці пасажирів.

До відповідальності притягнуто 89 посадових осіб підприємств автоперевізників та видано 110 приписів.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...