Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 30.12.2014

 В столиці інспектори ДАІ виявили 453 порушення правил дорожнього руху. За недотримання вимог дорожніх знаків та розмітки інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 134 водії, , правил зупинки і стоянки – 36, без необхідних документів за кермо сіли41 водій. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 37 водіїв.

Шановні водії! Будьте уважними на дорозі, особливо у святкові дні. Новорічні свята незабаром. Столична Державтоінспекція радить всім водіям транспортних засобів під час святкування утриматись від поїздок після вживання спиртних напоїв і пам’ятати, що алкоголь і кермо поняття несумісні.

У Києві, 29 грудня, зареєстровано 2ДТП (2наїзди на пішоходів), в яких двоє людейотримали травми. Зверніть увагу! в столиці тривають зимові шкільні канікули. Отже, діти більше часу проводитимуть на вулиці. Шановні водії, будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Зверніть увагу, що переважно у період сутінок або в темний час доби під колесами авто травмуються пішоходи.

Вчора, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 43 керманича. Крім того, виявили 51 пішохода-порушника, а з початку року більше 16 тисяч осіб.

До уваги водіїв! За інформацією Гідрометцентру України, в столиці 30 грудня, погода буде похмурою, уночі йтиме сніг, місцями ожеледиця. ДАІ звертає увагу, що погана видимість та нехтуванням учасниками дорожнього руху правилами безпеки на дорозі нерідко стають причинами дорожньо-транспортних пригод. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних вирубок хвойних насаджень, а також недопущення безконтрольного перевезення та реалізації новорічних ялинок без відповідних документів, у столиці з 17 грудня тривають відпрацювання під умовною назвою "Ялинка". З початку проведення заходу інспектори столичної ДАІ затримали 13 водіїв, які незаконно перевозили більше 200 ялинок.Як приклад, 29 грудня інспектори ДАІ,у Подільському районі, зупинили автомобіль «Фольксваген Пасат». При перевірці виявилося, що водій перевозив ялинки без необхідних документів та чипів. Для з’ясування всіх обставин керманича було затримано та доставлено до рай управління міліції.

У понеділок, невідомі особи, в столиці скоїлип’ять незаконних заволодіньтранспортними засобами.Вчора, у Дарницькому районі автокрадії викрали два авто: з вулиці Бориспільської – автомобіль «VOLKSWAGEN LT35», номерний знак ВА2426АР, 2006 року випуску, синього кольору, а з вулиці Декабристів – «ВАЗ-21043»,номерний знак 52207КЕ, 1998 р.в., синього кольору. Крім того, з бульвару Кольцова, що у Святошинському районі, невідомі особи викрали «BMW 530D», н.з. АА2787НН, 2007 р.в., чорного кольору, а у Солом’янському районі, з вулиці Героїв Севастополя, «TOYOTA LAND CRUISER 200», н.з. АА2221РВ, 2012 р.в., сірого кольору. Ще один автомобіль «TOYOTA CAMRY», н.з. АА1081СЕ, 2008 р.в., сірого кольору, викрали з вулиці Межигірської, що у Шевченківському районі. Прийнято міри розшуку.

Столична Державтоінспекція радить водіям подбати, аби авто були обладнані додатковими протиугінними пристроями. Не варто також залишати на тривалий час автомобілі біля домівок, а краще по-можливості зберігати їх на стоянках, що охороняються, або у гаражних боксах.

Вчора, інспектори ДАІ у Святошинському районі, виявили автомобіль«Мерседес Бенц Е500», що знаходився у розшуку. Крім того, в Оболонському районі затримано особу, яка перебувала у розшуку за шахрайство.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

 

УДАІ м. Київ

You may also like...