На АЗК «БРСМ-Нафта» в місті Бровари було знешкоджено вибуховий пристрій

Сьогодні, 16 січня 2015 року, персонал автозаправного комплексу «БРСМ-Нафта», розташованого в місті Бровари (Київська область), в ході планового обходу території комплексу виявив саморобний вибуховий пристрій з годинниковим механізмом, що був закладений біля резервуарного парку АЗК. На місце одразу були викликані представники відповідних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій України та правоохоронних органів. Вибухівку було знешкоджено та передано слідчим органам. 

«Ми офіційно підтверджуємо, що на одному із наших автозаправних комплексів в Броварах було знайдено вибухівку вагою приблизно 1,2 кг. Епіцентром вибуху повинен був стати паливно-резервуарний парк та несуча стіна будівлі самого комплексу, – прокоментував Олександр Мельничук, директор департаменту стратегічного маркетингу компанії «СтейтОіл», що веде господарську діяльність на АЗК «БРСМ-Нафта». – Слідчі, що прибули на місце події, отримали всі наявні докази того, що на нашому автозаправному комплексі планувався зухвалий замах на життя, здоров’я працівників і відвідувачів, якого вдалося уникнути завдяки злагодженим діям персоналу комплексу та оперативно-рятувальної бригади, що працювала на місці. «БРСМ-Нафта» висловлює вдячність рятувальникам за професіоналізм та оперативність дій».

Нагадаємо, це не перший випадок закладення вибухового пристрою на АЗК «БРСМ-Нафта». На сьогоднішній день правоохоронними органами не встановлено жодних підозрюваних та не визначено речовину, що призвела до вибухів на АЗК мережі, що сталися в квітні та грудні 2014 року, а також 10 січня цього року.

Компанія «СтейтОіл» вкотре публічно наполягає на ретельному розслідуванні фактів вибухів на автозаправних комплексах «БРСМ-Нафта» з боку відповідних державних органів, та розраховує на об’єктивне та повне розслідування причин терактів з боку правоохоронних органів, зокрема визнання даних випадків терористичними актами та кваліфікація злочинів за відповідними статтями кримінального кодексу України. 

 

You may also like...