Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы за 31.01-01.02.2015

 В столиці за 31 січня – 1 лютого працівники ДАІ виявили 660 порушень правил дорожнього руху. 

Інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 171 водія, що не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 52 водія. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 64-х водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 50 керманичів та виявили 89 пішоходів-порушників.

За вихідні дні зареєстровано 12 ДТП (5 наїздів на пішоходів), в яких 16 людей отримали травми.

Увага розшук! Столична Державтоінспекція просить відгукнутись свідків дорожньо-транспортної пригоди, яка сталась 1 лютого 2015 року о 13 год. 05 хв, на вулиці Шахтарській, 5-Е, що в Оболонському районі. За попередніми даними, водій автомобіля «SKODA OKTAVIA A5», під керуванням невстановленого водія, на тротуарі скоїв наїзд на 16-річного хлопця, та не зупинившись залишив місце пригоди. Внаслідок наїзду пішохода з травмами доставлено до лікарні.

Державтоінспекція звертає увагу на те, що наразі почастішали випадки, коли в автопригодах травмуються пішоходи. Дорожньо-транспортні пригоди трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли різко знижується видимість пішоходів на дорозі. Зважаючи на це, закликаємо учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, зважати на погодні умови і мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

У суботу, в столиці, невідомі особи скоїли п’ять незаконних заволодінь транспортними засобами. Так, одразу два автомобілі було викрадено в Голосіївському районі, з вулиці Столичне шосе, – автомобіль «BMW X5», н.з. АЕ8527НК, 2008 р.в., чорного кольору та з проспекту Академіка Глушкова – а/м «ВАЗ 21063», н.з. АІ4463ЕЕ, 1991 р.в., бежевого кольору. Також, у Солом`янському районі, з вулиці Червонопартизанської, було викрадено автомобіль «TOYOTA LAND CRUISER PRADO 150», н.з. АА0030ІК, 2014 р.в., білого кольору; у Святошинському, з вулиці Смиренка, – а/м «БОГДАН 211140», н.з. АА9894ОВ, 2013 р.в., зеленого кольору; в Оболонському, з проспекту Оболонського – «SKODA FABIA CLASSIC 1.2», н.з. АА7845СВ, 2006 р.в., червоного кольору. Прийняті міри розшуку.

Столична Державтоінспекція нагадує! Найбільш ефективними засобами проти угону є механічні замки, що блокують коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети»: наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або пристрій, блокуючий подачу палива. Головне, щоб протиугінний пристрій був нестандартним, та ним не забували користуватися. У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

У суботу, інспектори ДАІ в Дарницькому районі затримали громадянина за незаконне зберігання наркотичних речовим. Правопорушника доставлено до райуправління міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м.Києві

You may also like...