На Чернігівщині судять замовника вбивства заступника командира спецбатальйону «Чернігів»

Прокуратура Чернігівської області підтримує державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно особи, яка обвинувачується у тому, що у вересні минулого року замовила умисне вбивство заступника командира спецбатальйону «Чернігів» і готувала виконавця до скоєння цього злочину.

 30 березня цього року в Деснянському районному суді м. Чернігова розпочато розгляд цього кримінального провадження по суті.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений вирішив організувати це вбивство на ґрунті особистих неприязних стосунків. Втілюючи свій задум, він домовився про його скоєння з потенційним виконавцем, зазначивши спосіб, місце і час вбивства. Окрім цього, щоб уникнути резонансу, запропонував замаскувати вбивство під пограбування. 

В подальшому він передав вказаному виконавцю завдаток у сумі 2000 гривень, фотокартку та адресу потенційної жертви, а також пістолет з набоями.

Однак, з метою недопущення злочину, громадянин, якому ця особа пропонувала вбити людину, звернувся до правоохоронних органів. Замовник злочину був затриманий працівниками міліції при передачі зброї.

За скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 (організація готування умисного вбивства на замовлення) та ч. 1. ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, носіння, зберігання, передача вогнепальної зброї та бойових припасів), замовнику вбивства загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічно.

Наступне засідання суду в цій справі призначене на 10 квітня цього року.

До відома: батальйон патрульно-постової служби міліції спеціального призначення «Чернігів» створений на початку травня минулого року з добровольців, у тому числі з числа активістів Майдану. Підрозділ виконує завдання, поставлені керівництвом АТО та МВС, у найгарячіших точках протистояння на сході України. На даний час — підтримує громадський порядок у Станиці Луганській.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

You may also like...