Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 10.04.2015

За 9 квітня в Києві виявлено 314 порушень правил дорожнього руху.

Інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 101 водія, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, 15 – за порушення правил проїзду перехресть, 21 – правил зупинки і стоянки, 28 – за керування транспортними засобами без необхідних документів. Крім того, за керування напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 26 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 30 керманичів та виявили 28 пішоходів-порушників.

У четвер зареєстровано вісім дорожньо-транспортних пригод (з них два за участю неповнолітніх), в яких десять осіб отримали травми.

Столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

А пішоходам варто пам’ятати:

– найбезпечніший перехід вулиці – на пішохідних переходах;

– особливо небезпечно переходити проїжджу частину перед транспортом, що наближається;

– раптова поява пішохода на дорозі, як правило, закінчується трагічно;

– якщо з вами діти – не залишайте їх без нагляду;

– в темну пору доби необхідно мати на одязі світлоповертаючі елементи.

За добу в столиці зареєстровано 5 незаконних заволодінь транспортними засобами: Шевченківський район – а/м «Хонда Акорд», н.з. АА1517НО, 2008 р.в., синього кольору; Святошинський – а/м «Шкода Октавія», н.з. АІ2488АО, 2004 р.в., сірий; Солом’янський – мотоцикл «Хонда GLH 125SHC», н.з. АА1576АВ, 2012 р.в., білий; Солом’янський – а/м «Тойота Ленд Крузер 200», н.з. ВС8189СР, 2012 р.в., чорний; Дніпровський – мотоцикл «Скаймото матадор 2», н.з. ВК5925АА, 2014 р.в., чорний. Вжиті заходи розшуку.

Натомість, інспектори ДАІ виявили 7 автомобілів, що знаходились в розшуку. У Дніпровському районі «гарячим слідом» інспектори ДАІ розшуканий а/м «ГАЗ-24», який незаконно заволоділи невідомі на вул. О.Вишні. В рамках операції «Акциз» працівниками ВДАІ Дарницького району був затриманий водій а/м «Рено Магнум», який перевозив 20000 літрів лікеро-горілчаних виробів без відповідних документів. Всіх затриманих доставлено до райвідділів міліції.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохід. Пішохідний перехід», «Рядність», «Батискаф», «Автокавярні», «МАФ», «Первоцвіт», «Корупціонер» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м. Києві

You may also like...