Затримано диверсантів, які готували вибухи на Придніпровській залізниці

У Дніпропетровській області Служба безпеки України викрила диверсійну групу, яка готувала вибухи на об’єктах Придніпровської залізниці. Зловмисники планували підрив колій під час руху вантажних потягів, а також потягів із військовослужбовцями ЗС України.

Встановлено, що ватажок диверсантів працював на залізниці у складі бригади т.зв. «мостобудівного поїзду», яка виконувала ремонтні роботи на залізничних шляхах.

У лютому ц.р. він запропонував свої «послуги» терористам з т.зв. «Министерства государственной безопасности «ДНР». Терористи доручили йому створити диверсійну групу для вчинення вибухів на залізниці.

Зловмисник разом із двома своїми спільниками збирав і передавав бойовикам інформацію про залізничні тунелі, колії, вузли, мости, станції тощо.

Окрім того, члени диверсійної групи обґрунтовано підозрюються у спробі підірвати у березні ц.р. залізничну колію на перегоні «Новомосковськ-Самарівка», якою невдовзі мав прослідувати пасажирський потяг. Правоохоронцям удалося попередити диверсію.

У диверсантів вилучено тротилові шашки, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з терористами.

Слідчими УСБУ у Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 та ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Голова СБУ Валентин Наливайченко запевнив, що диверсантам і провокаторам не вдасться розхитати ні Дніпропетровську, ні будь-яку іншу область України. «Служба працює на упередження, проводимо активні превентивні дії, працюємо спільно з місцевими органами влади і громадськістю…», сказав він. // Прес-центр СБУ

You may also like...