Ще один «перебіжчик» з так званої «ДНР» склав зброю (ВІДЕО)

Бойовик, який у лютому 2015 року вступив до незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР", вирішив скласти зброю та здався українським військовим.

Як повідомляє Прес-центр СБУ, мешканець Миколаєва, який народився у російському місті Владивосток, постійно відвідував інтернет-ресурси терористів, переглядав російські телевізійні канали. Під впливом антиукраїнської пропаганди вирішив приєднатися до бойовиків з т.зв. "ДНР". З Миколаєва через територію Росії він прибув до Донецька, де згодом з’явився у "військкомат" терористів і отримав "військовий квиток ДНР".

Після проходження підготовки у таборі під керівництвом інструкторів з РФ, "новоспеченого бойовика" направили на один з блокпостів терористів поблизу села Широкине на Донеччині. Під час одного з бойових зіткнень він отримав контузію та був відправлений до шпиталю.

Після завершення лікування він вирішив утекти з незаконного збройного формування т.зв. "ДНР" і повернувся на територію підконтрольну силам антитерористичної операції та здався українським військовим. 

СБУ наголошує, тим, хто ще не наважився залишити лави бойовиків, що згідно зі ст. 258-3 Кримінального кодексу України особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, якщо в її діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності.

 

 

You may also like...