Кремль вже і Польщі погрожує «серйозними наслідками»

Через знесення пам’ятника Івану Черняховському в Пенєнжно російське МЗС викликало польського посла. Москва знову пригрозила Варшаві "серйозними наслідками".

Росія пригрозила Польщі "серйозними наслідками" через знесення пам’ятника радянському генералу Івану Черняховському. Водночас міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина наголосив у п’ятницю, 18 вересня, що демонтаж відбувається відповідно до двосторонніх домовленостей, повідомляє агентство АР.

Russland Polen Flaggen

Знесення монумента у польському місті Пенєнжно почалося у четвер, 18 вересня. Посла Польщі у Москві викликали до міністерства закордонних справ Росії, а посольство Росії у Варшаві висловило протест та глибоке обурення знесенням пам’ятника, яке назвало "актом блюзнірства". У заяві посольства зазначається, що Росія неодноразово попереджала, що знесення таких монументів потягне за собою "серйозні наслідки", не учтонивши однак, які конкретно.

Пам’ятник радянському генералу Івану Черняховському встановили у місті Пенєнжно на початку 1970-х років. Саме у цьому місті в 1945 році Черняховський помер від отриманих поранень. Місцева влада хотіла знести монумент, оскільки, мовляв, війська під командуванням Черняховського під час Другої світової війни брали участь у боях зі збройними підрозділами польського підпілля. Крім того, цей пам’ятник, на думку місцевої влади, символізував встановлення комуністичної влади в Польщу. Влада міста Пенєнжно планує відправити демонтований монумент у Росію. // DW.COM

You may also like...