Посадовці «Київпастрансу» розікрали 40 мільйонів гривень

Співробітники служби безпеки України викрили корупційний механізм розкрадання коштів посадовцями комунального підприємства "Київпастранс".

Протягом кількох років чиновники закуповували запасні частини та пневматичні шини для міського транспорту у низки комерційних структур столиці за завищеною у кілька разів вартістю. Розкрадання державних та комунальних коштів відбувалося й при оплаті підприємством інших товарів, робіт та послуг за цінами значно вищими за середньоринкові.

"Київпастранс"

Виведені гроші посадовці переводили у готівку через створені фіктивні фірми та привласнювали. Таким чином за останні чотири роки службові особи комунального підприємства "Київпастранс"незаконно привласнили майже 40 мільйонів гривень.

Співробітники спецслужби спільно з міліцією провели санкціоновані обшуки за адресами реєстрації, місцезнаходження комерційних підприємств, місцями проживання посадових осіб, задіяних у корупційному механізмі. Правоохоронці вилучили документацію і магнітні носії інформації, що підтверджують факти здійснення протиправної діяльності, а також уставні документи та печатки фіктивних структур.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 205 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання коштів комунального підприємства. // Прес-центр СБ України

 

You may also like...