Колишня дружина екс-очільника «Укрзалізниці» хоче мільйон за продане залізничникам вдвадорога дерево

ТОВ «Форест» стягує з 1,36 млн грн. з ДП «Укрзалізничпостач» за поставку деревини. 

Про це йдеться у рішенні Господарського суду м.Києва від 9 листопада.

«Укрзалізниця»У липні 2014 року «Форест» і Укрзалізничпостач підписали договір, відповідно до якого поставлено товару на 3,11 млн грн. Держпідприємство розрахувалося частково – на 2,15 млн грн.

Фірма «Форест» звернулася до суду з приводу стягнення решти 0,96 млн грн., а також інфляційних втрат, пені, відсотків річних.

Суд задовольнив цю вимогу, рішення остаточно вступить в силу, якщо програвши сторона не подасть апеляцію.

За даними «Віснику держзакупівель», фірма «Форест» минулого літа отримала замовлення «Укрзалізничпостачу» на деревину необроблену (пиловник) на 4,37 млн грн. «Наші гроші» тоді зафіксували, що ціни «Форесту» були удвічі вищими, ніж у державного лісгоспу.

Основною власницею фірми «Форест» є Іванна Вислинська, колишня дружина Бориса Остапюка, який на момент укладення годи з «Укрзалізничпостачем» був генеральним директором «Укрзалізниці». Другим співвласником і директором підприємства значиться Дмитро Перцович.

Фірма «Форест» почала отримувати дежзамовлення після призначення Остапюка начальником «Укрзалізниці». Ця компанія встигла виграти тендери на 9,10 млн грн. Невдовзі після цього Остапюка було звільнено разом з головою “Укрзалізничпостачу”. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...