За виготовлення та збут фальсифікованої горілки засуджено двох мешканців м. Полтави

Як розповів перший заступник начальника ГУ ДФС у Полтавській області Олег Лєднік Октябрським районним судом м. Полтави розглянуто матеріали кримінальних проваджень відносно 45-ти річного чоловіка та його 39-річної співмешканки – жителів м. Полтави, які займалися незаконним виготовленням і збутом алкогольних напоїв.

Оперативними працівниками ГУ ДФС у Полтавській області встановлено, що вказані особи за попередньою змовою, не маючи відповідних ліцензій і дозволів на виробництво алкогольних напоїв, протягом 2015 року кустарним способом – шляхом змішування спирту з водопровідною водою, здійснювали незаконне виготовлення алкогольних напоїв, які реалізовували населенню у пластикових пляшках на території Центрального ринку у м. Полтаві.

У травні п.р. з дозволу суду працівниками податкової міліції проведено обшуки місць незаконного виготовлення і зберігання алкогольних напоїв та вилучено близько 750 літрів спирту і саморобної горілки.

Проведені експертизи показали, що вказана горілка є кустарно виготовленим міцним алкогольним напоєм – водно-спиртовим розчином, та не відповідає Державним стандартам, а спирт, з якого вона виготовлялися, непридатний для використання у виробництві горілок і лікеро-горілчаних виробів.

Згідно вироків суду, правопорушників визнано винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст. 28 ч.1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів за попередньою змовою групою осіб), і призначено їм покарання у виді штрафу в дохід Держави у розмірі 20,4 тис. грн. (для чоловіка) та 17 тис. грн. (для жінки), з конфіскацією та знищенням незаконно виготовленої продукції і обладнання для її виготовлення.

ГУ ДФС у Полтавській області

You may also like...