Cудитимуть чиновницю РАЦСу, яка передавала конфіденційну інформацію на окуповану територію

До суду направлено обвинувальний акт стосовно службової особи відділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) по м. Кам’янець-Подільський за несанкціоноване розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створених та захищених відповідно до чинного законодавства, вчинене повторно.

Про це повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій Гриньків.

Нагадаємо, працівниця ДРАЦС обвинувачується в тому, що неодноразово передавала по телефону конфіденційну інформацію на громадян України своїм колегам одного з таких же відділень у Донецькій області, яке перебуває на тимчасово окупованій незаконними збройними формуваннями території, та не має доступу до Держреєстру актів цивільного стану.

Досудове слідство у кримінальному провадженні за частинами 1, 2 ст. 361-2 КК України, яке здійснював Кам’янець-Подільський відділ поліції за процесуального керівництва місцевої прокуратури, завершено та матеріали спрямовано до суду для розгляду по суті.
За санкцією зазначеної статті обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Крім того, за наполегливої позиції прокуратури, підтриманої апеляційним судом області, обвинувачену відсторонено від посади.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

You may also like...