Військовою прокуратурою попереджено мільйонні збитки Миколаївського бронетанкового заводу

Слідчими слідчого відділу військової прокуратури Центрального регіону України закінчено досудове розслідування та до Заводського районного суду м. Миколаєва скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням службової особи – керівника одного зі структурних підрозділів державного підприємства «Миколаївський бронетанковий завод» (далі ДП Миколаївський БТРЗ),

Ця особа в період проведення АТО, зловживаючи службовим становищем (ч.2 ст. 364, ч.2 ст.15, ч.2 ст. 364 КК України), сприяла представникам комерційних структур у постачанні державному підприємству неякісних запасних частин (що були у використанні), внаслідок чого комерційні структури безпідставно мали намір заволодіти державними коштами в сумі понад 1 млн. грн., а згодом ще 1,5 млн грн.

У ході досудового розслідування вжитими слідчими військової прокуратури Центрального регіону України та оперативними працівниками ГУБКОЗ СБУ спільними заходами попереджено спричинення збитків державному підприємству. Гроші фактично надійшли на рахунки «фірми-прокладки», але були вчасно заблоковані завдяки зверненню слідчих військової прокуратури до суду та накладенню на них арешту. Згодом грошові кошти були повернуті Миколаївському бронетанковому заводу в повному обсязі.

Слід зазначити, що двоє громадян, які мали на меті заволодіти грошовими коштами ДП Миколаївський БТРЗ у розмірі 2,5 млн. грн., були у листопаді 2015 року притягнуті до кримінальної відповідальності та засуджені Шевченківським районним судом м. Києва за дії, пов’язані з підкупом службової особи юридичної особи приватного права (ч. 2 ст. 368-3 КК України). Указані фігуранти справи підшукали директора одного з комерційних підприємств (з ліцензією від Укроборонпрома) та запропонували йому за неправомірну вигоду в розмірі 10% від 2,5 млн. грн. укласти від імені очолюваного ним підприємства з ДП Миколаївський БТРЗ фіктивні договори поставки запчастин до бронетанкової техніки, обготівкувати та привласнити для них отримані на виконання вказаних договорів державні кошти.

Довідково:

Санкція ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...