На Луганщині виявлено черговий факт порушення бюджетного законодавства на 100 тисяч

 На Луганщині розпочато досудове розслідування за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, внаслідок чого державі заподіяно збитки на суму понад 100 тис. грн.

Так, між відділом освіти Білокуракинської районної державної адміністрації та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду на виконання будівельних робіт, а саме капітального ремонту покрівлі одного з загальноосвітніх навчальних закладів. Після чого підписано акт приймання виконаних робіт на суму понад 100 тис грн.

За попередніми даними встановлено, що сума визначена у документах фактично перевищує обсяги виконаних робіт та їх вартість.

За вказаним фактом слідчим відділом Білокуракинського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На цей час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та встановлення розміру заподіяних збитків.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється співробітниками Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 191КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Білокуракинського відділу
Старобільської місцевої прокуратури)

You may also like...