У Новомосковську правоохоронці за лічені години затримали ґвалтівника вігітної жінки

27-річний чоловік грубо познущався над 28-річною вагітною жінкою, а після, не соромлячись, забрав гроші і мобільник жертви.

12 січня близько 02.00 до чергової частини Новомосковського відділу поліції надійшло повідомлення від 28-річної мешканки м. Новомосковська про те, що напередодні близько 22.20 її було зґвалтовано невідомим чоловіком.

На виклик одразу виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці одразу провели повний огляд місця події, зібрали всі матеріальні свідчення злочину, опитали потерпілу. Як стало відомо, жінка поверталась з маршрутного таксі додому. На вул. Спаській до неї ззаду підійшов невідомий їй чоловік, схопив ззаду та потягнув до лісопосадки, розташованої неподалік. Там, поваливши на землю, задовольнив свою пристрасть, після чого, доки жінка у розпачі приводила себе в порядок, забрав з її сумочки мобільний телефон, гроші у сумі близько 400 гривень, 2 банківські картки та з місця вчинення злочину втік у невідомому напрямку.

І хоча обличчя зловмисника жінка не бачила, оскільки гвалтівник закривав їй обличчя рукою, вона змогла описати його зріст та непримітний одяг. Лише за цими прикметами новомосковським поліцейським необхідно було встановити злочинця. Прикрим було те, що одразу в поліцію потерпіла не звернулась, оскільки не мала з чого подзвонити, була морально подавленою та приниженою. Вона пішки повернулась додому і лише потім повідомила про подію. Правоохоронці негайно розпочали копітку працю зі збору інформації, огляду місця події, опитування громадян, проведення ряду оперативно-розшукових заходів щодо розкриття цього злочину. Сукупність проведення всіх цих та інших заходів дали свій результат і вже за декілька годин за вчинення цього злочину був встановлений та затриманий 27-річний мешканець Томаківського району, який проживає у співмешканки в Новомосковську і вже мав конфлікти із законом та відбував покарання в місцях позбавлення волі. За плечима чоловіка вже є кримінальний багаж – крадіжка та розбій в 2007-му році, крадіжка та грабіж в 2012 році, грабіж в листопаді 2015 року, скоєний через півроку після умовно-дострокового звільнення з виправної колонії та за який він ще не засуджений.

Під вагою незаперечних доказів молодик зізнався у скоєному. Частину викраденого, а саме мобільний телефон, вилучено, за цим фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування), ч. 1 ст. 153 Кримінального кодексу України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), ч.2 ст.186 КК України (грабіж, вчинений повторно). На даний час підозрюваний заарештований, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. Наразі заарештований перевіряється на причетність до аналогічних злочинів, скоєних на території Новомосковщини і області в цілому.

Досудове розслідування триває.

Що штовхнуло чоловіка на цей зухвалий злочин з’ясує слідство. Подальшу ж його долю – суд.

А Новомосковська поліція вкотре нагадує:
– у вечірній час, за можливості, зустрічайте своїх близьких (особливо жінок, підлітків і людей похилого віку) на зупинках громадського транспорту та проводжайте їх у разі від’їзду;
– ідіть додому освітленими і людними вулицями, не вибираючи для скорочення шляху дворів чи темних провулків;
– якщо ви чуєте, що вас переслідують, різко поверніться. Зловмисник, що збирається вихопити вашу сумку чи скоїти напад на вас, майже завжди розраховує на те, що жертва зможе побачити його тільки зі спини, коли він тікатиме. Коли ж ви побачили його обличчя, це може істотно послабити агресивні наміри нападника;
– якщо ви помітили людей, які викликають побоювання, краще одразу перейдіть на інший бік вулиці або змініть маршрут та знайдіть безпечне людне місце. Якщо ж ви вирішите бігти, то робіть це якнайшвидше, і кличте при цьому на порятунок;
– пізно ввечері жінкам не варто привертати увагу сторонніх осіб до своїх прикрас. Їх краще сховати під одягом або взагалі зняти. Також не рекомендується носити гроші й коштовності в сумочці. Покладіть їх у внутрішню кишеню одягу.
– не будьте байдужими, якщо відносно когось на ваших очах чинять правопорушення, одразу телефонуйте в поліцію за номером «102» чи в чергову частину новомосковської поліції – (05693) 7-31-66. Допомагайте іншим – допоможуть і вам.

Т.М. Попова, Новомосковський відділ поліції

You may also like...