Поліція в Чернігові затримала злодіїв-гастролерів

Поліцейські Чернігівського відділу поліції разом із столичними колегами оперативно затримали двох серійних квартирних злодіїв з Сєвєродонецька. До чергової частини надійшли заяви чернігівок, що з їхніх квартир, які вони здавали в оренду, невідомі викрали речі. В ході подальшої перевірки поліцейські встановили, що протягом доби двоє 23-річних юнаків, які пред’явили паспорти на імена жителів м. Сєверодонецьк Луганської області, винайняли майже одночасно дві квартири.

Вони дочекалися, коли господарі залишили помешкання, а потім здійснили крадіжки. З однієї квартири викрали телевізор "Samsung" та чоловічу шкіряну дублянку (в неї замотали викрадений телевізор). З іншої квартири зникли 32-дюймовий плазмовий телевізор "LG", Wi-Fi роутер та мікрохвильова піч "LG".

Поліцейські одразу ж надіслали орієнтування на злодіїв по всіх українських містах. Це дало змогу столичним колегам майже «на гарячому» затримати крадіїв-гастролерів: зловмисники упіймалися на спробі винайняти квартиру в столиці.

Поліцейські Чернігівського відділу поліції виїхали у відрядження до Києва з метою перевірки причетності затриманих до скоєння квартирних крадіжок. Правоохоронці встановили, що саме ці двоє й причетні до викрадень.

Підозрювані розповіли поліцейським, що намагалися винайняти ще дві квартири в Чернігові, але власникам виявилися досить підозрілими їхні особи і вони їм відмовили. Хлопці зізналися, що навіть не думали, що за такі «дрібні» крадіжки їх будуть шукати. Тим більше, що вони з такої далекої східної області.

Аби не викликати підозр перевезенням габаритних речей, зловмисники переправляли викрадене у столицю кур’єрською службою доставки. Вже в Києві злодії здавали крадене у ломбарди. Отримані гроші витрачали на власні потреби. Наразі вживаються заходи, направлені на встановлення місця знаходження та вилучення викрадених у чернігівок речей.

В подальшому столичні поліцейські встановили, що цей кримінальний дует причетний до крадіжок з орендованих квартир у Києві, Дніпропетровську, Кіровограді, Борисполі та Броварах. За фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) – максимальна санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області

You may also like...