Як у Сумах заробляють сотні тисяч гривень на цукровому діабеті

Медичні препарати для лікувальних закладів м. Суми закуплені за завищеною вартістю у єдиного постачальника, без проведення моніторингу та засідання конкурсної комісії. Сума завданих збитків державі сягає 800 тисяч гривень.

У ході проведення заходів працівниками Управління захисту економіки Національної поліції в Сумській області викрито злочинну діяльність посадових осіб міської ради та комунального підприємствах.

Як у Сумах заробляють сотні тисяч гривень на цукровому діабетіТак, постановою Кабінету міністрів України затверджено перелік груп населення, яким встановлений безоплатний відпуск лікарських засобів, у тому числі препаратів інсуліну.

У травні 2015 року міськрада визнала комунальне підприємство єдиним закладом для відпуску препаратів інсуліну за пільговими рецептами. Посадовці двох установ уклали договір про відшкодування витрат, пов’язаних з відпуском лікарських засобів безоплатно та на пільгових умовах. Вартість предмету закупівлі сягає понад 5 мільйонів гривень, які були виділені з бюджету.

Також встановлено, що вартість лікарських засобів інсуліну в аптеках підприємства до 50 відсотків перевищує їх вартість в інших аптечних закладах, які мають умови для реалізації інсуліну та подавали звернення на укладання договорів.

Таким чином, без проведення моніторингу та засідання конкурсної комісії посадовці міської ради та КП закупили медичні препарати для лікувальних закладів м. Суми за завищеною вартістю у єдиного постачальника, повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.

Попередня сума завданих державі збитків становить 800 тисяч гривень. За зібраними матеріалами працівників УЗЕ слідчим СВ Сумського ВП ГУНП в Сумській області відкрито кримінальне провадження за привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем Кримінального кодексу.

Посадовцям загрожує обмеження волі на строк від 3-х до 5-ти років або позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років. // Експрес онлайн
 

You may also like...