Затримано на «хабарі» ОЗГ з числа службових осіб Київоблінспекції з питань захисту прав споживачів

18.03.2016 військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України, спільно з співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, затримала при одержанні неправомірної вигоди організовану злочинну групу у складі начальника Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів у Київській області та начальника відділу ринкового нагляду цієї ж інспекції, а також посередника, який був залучений у якості співучасника.

Посадовці, умисно створюючи перешкоди під час митного оформлення вантажу, систематично вимагали та одержували від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності неправомірну вигоду за видачу необхідних дозвільних документів.

Слідчими військової прокуратури затримано зловмисників на гарячому – під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 25 тис. грн. від директора одного з підприємств.

Наразі тривають слідчі дії. Проводяться обшуки у житлових приміщеннях корупціонерів та службових кабінетах Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів у Київській області.

Відносно затриманих посадовців на даний час готуються клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу та відсторонення їх від займаних посад, а також проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії.

Досудове розслідування триває. 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...