На Харківщині СБУ затримала групу прикордонників-хабарників

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою Харківського гарнізону сил АТО та працівниками внутрішньої безпеки прикордонної служби ліквідувала корупційну діяльність п’ятьох діючих співробітників Харківського прикордонного загону.

Здирники систематично отримували гроші за незаконне переправлення через державний кордон України іноземців, яким заборонено в’їзд до нашої держави. Вартість «послуг» корупціонерів коливалася від 100 до 500 доларів США за одного нелегала.

хабар

Члени злочинної групи ставили підроблені дата-штампи в паспорти іноземців, а також вносили недостовірні відомості до відомчої бази даних щодо перетину кордону і термінів перебування в Україні.

Правоохоронці затримали всіх членів угруповання 22 березня. Під час обшуків їх автотранспорту та помешкань вилучено п’ять тисяч доларів США, значну кількість міграційних карток та інші документальні докази злочинної діяльності.

Відкрито досудове розслідування за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. Трьом зловмисникам уже оголошено про підозру. Ще двом – планується оголосити про підозру.

Слідство триває. // Прес-центр СБ України

You may also like...