СБУ попередила заволодіння державним збіжжям на 150 мільйонів гривень

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм привласнення державного елеватора в районі проведення антитерористичної операції, на якому зберігалося сорок п’ять тисяч тонн пшениці "Аграрного фонду".

Комерсанти, зареєстровані у тимчасово окупованих терористами районах, через донецький суд здійснили на основі фіктивних документів перереєстрацію державного елеватора. Майновий комплекс оціночною вартістю в тридцять три мільйони гривень був розташований на підконтрольній українській владі території. Зловмисники планували згодом привласнити та вивезти державне зерно до т.зв. "ДНР/ЛНР".

СБУ

За матеріалами СБУ суд прийняв рішення про накладання арешту на майно елеватора. "Аграрному фонду" забезпечена можливість перевезти пшеницю вартістю понад 150 мільйонів гривень в інші складські приміщення.

Відкрито кримінальне провадження за статтями 190 та 191 Кримінального кодексу України.

СБ України спільно з Генпрокуратурою проводить оперативно-слідчі дії для повернення елеватора до державної власності та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до цієї оборудки. // Прес-центр СБ України

You may also like...