До суду направлено обвинувальний акт за вчинення розбою з метою викрадення вогнепальної зброї

 Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця Новоайдарського району за вчинення розбою з метою викрадення вогнепальної зброї

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця Новоайдарського району Луганської області за фактом носіння, зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та вчинення розбою з метою викрадення вогнепальної зброї (ч. 3 ст. 262 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у травні 2016 року мешканець Новоайдарського району в стані алкогольного сп’яніння підійшов до поліцейських спеціального батальйону поліції, які здійснювали службові обов’язки по охороні громадського порядку, та погрожуючи заздалегідь придбаною гранатою, наказав поліцейським передати йому належну останнім вогнепальну зброю. Після відмови поліцейських, підозрюваний привів гранату у бойове положення та кинув її на відкриту ділянку місцевості, в результаті чого пролунав вибух.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 262 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна, ч. 1 ст. 263 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...