У Москві спецслужби РФ намагалися завербувати шифрувальника з українського посольства

Співробітники Служби безпеки України забезпечили повернення до нашої держави дипломата, якого намагалася завербувати ФСБ.

Російська спецслужба діяла через однокурсника дипломата, з яким він навчався у військовому училищу, а на сьогодні є полковником запасу Збройних Сил Росії.

СБУ

ФСБ тиснула на нього, проводила бесіди, щоб змусити звернутися до українського дипломата з пропозицією про конфіденційне співробітництво. Російські спецслужби за згоду пропонували вирішити питання з приватизацією майна дипломата у тимчасово анексованому Криму та сприяти перевезенню родини до Росії. Погрожували, у разі відмови, створити умови для мобілізації сина до лав Збройних сил України з подальшим його направленням до району проведення антитерористичної операції. Перевірка СБУ виключила наявність такої можливості у російської спецслужби.

Дипломат після інструктажу української контррозвідки відмовився від подальших контактів та обговорень стосовно запропонованої "співпраці". Співробітники СБ України забезпечили захист родини працівника шифрувального відділу та організували його повернення на Батьківщину. // Прес-центр СБ України

 

You may also like...